Japanse beursholdings van Bitcoin schoten omhoog tijdens de pandemie

Japanse holdings van cryptocurrencies zoals Bitcoin, XRP en Ether schoten allemaal omhoog tijdens de coronaviruspandemie.

De Japan Virtual and Crypto Assets Exchange Association (JVCEA) – een zelfregulerende organisatie voor de crypto-industrie in Japan – publiceerde onlangs in maart een rapport over Japanse holdings van grote cryptocurrencies.

169.376 BTC werd gehouden op Japanse beurzen, een stijging van meer dan 11% ten opzichte van de vorige maand. XRP steeg met 6,4% tot 3,2 miljard XRP. Ether steeg met meer dan 5,7% tot 1,14 miljoen ETH.

Bovendien nam het aantal Bitcoin Cash (BCH), Monacoin (MONA), Litecoin (LTC) en NEM (XEM) in maart ook licht toe.

Het volume van de Bitcoin spot handel was 617.3 miljard yen (ongeveer $5.8 miljard) in maart, 11 keer meer dan het handelsvolume van XRP, de op één na meest verhandelde cryptocurrency in dezelfde maand.

Zwarte donderdag en de Japanse markt

In maart daalde Bitcoin met meer dan 25%. Het begon de maand op ongeveer 8.600 dollar, maar op 12 maart, bekend als „Zwarte Donderdag“, daalde het kortstondig onder 5.000 dollar. Bitcoin eindigde de maand bij $6.400.

De reden waarom Japanse beleggers hun cryptobezit verhoogden is niet direct duidelijk.

Men zou kunnen zeggen dat Japanse Bitcoin-gelovigen niet aarzelden om meer te kopen na de ineenstorting van de crypto-markt. Het kan ook het geval zijn dat Japanse beleggers meer cryptocurrencies naar beurzen stuurden om te verkopen, terwijl Bitcoin onlangs uit Coinbase werd teruggetrokken.

In een gesprek met Cointelegraph legde Yuya Hasegawa, een marktanalist bij de cryptobeurs Bitbank met FSA-licentie, uit dat de koersbewegingen en het bezit van cryptocurrency door de gebruiker meestal „omgekeerd evenredig“ zijn.

Hij ging als volgt verder met zijn analyse:

„In de tijd van de neerwaartse prijsbeweging, kun je zeggen dat gebruikers crypto’s naar beurzen sturen om winst of verlies te nemen. Een andere reden zou een Japan-premie in de BTC-markt kunnen zijn in vergelijking met de Amerikaanse dollarmarkt na 12 maart“.

Beleggers hebben wereldwijd tijdens de Corona Millionaire cryptokringen opgehoopt. Volgens de Britse crypto trading app Mode, verhoogden Baby Boomers (geboren in 1946-1964) en Generation-X (geboren in 1965-1980) beleggers hun maandelijkse Bitcoin-investering sinds het begin van de pandemie.

Mode chief product officer Janis Legler merkte op dat hun bevindingen „mogelijk een ongekende verandering in de manier waarop beleggers vandaag de dag denken, als gevolg van de wereldwijde pandemie, zouden kunnen onthullen“.