Bitcoin Prime – reglering och insättningsskydd

Bitcoin Prime grundades 2012 på Brittiska Jungfruöarna av iFinex Inc. med huvudkontor i Hongkong. Bitcoin Prime var ursprungligen endast en P2P-marginalutlåningsplattform för Bitcoin runt om i världen. Men i takt med att företaget utvecklades, utvecklades även online-börsen.

Även om Bitcoin Prime ägs och drivs av iFinex inc är det, liksom de flesta kryptovalutabörser, ännu inte reglerat eller licensierat av några större internationella organ. Den övervakas dock av USA:s Commodity Futures Trading Commission (CFTC), som utfärdar regleringsorder, men inget har ännu satts i gång.

Att en nätbörs har en tillsynsmyndighet ger komfort och trygghet för användarna av plattformen. Men tillsynsmyndigheterna fokuserar vanligtvis på bekämpning av penningtvätt snarare än handel. Kryptovalutor i Storbritannien regleras endast för det ändamålet, och det har inte införts något som reglerar utbytesplattformens verksamhet.

Som nämnts är många kryptobytesplattformar inte reglerade, men det tar inte bort deras fortsatta ansträngningar för att säkerställa kundnöjdhet och ökade säkerhetsåtgärder.

Ytterligare funktioner – Att återhämta sig från säkerhetsöverträdelser

År 2015 meddelade plattformen att de var offer för ett av de första Bitcoin Prime-bedrägerierna. Det skulle inte bli den sista hackningen som företaget skulle drabbas av, men det var den minsta när det gäller hur många Bitcoin-enheter som stals. Det kan väcka frågan: Är Bitcoin Prime pålitligt efter den händelsen? År 2016 drabbades de av ett annat säkerhetsbrott där en ännu mer betydande mängd Bitcoin stals.

Men de reagerade bra genom att stoppa all kryptohandel och alla uttag medan de övervakade hackningen. Även om företaget har haft en del finansiella och säkerhetsmässiga svårigheter under åren har de studsat tillbaka med ett förbättrat säkerhetssystem.

Bitcoin Prime har avancerat sina säkerhetsåtgärder genom att använda bare-metal-servrar med premiumhårdvara för att ha fullständig kontroll över sin kärninfrastruktur. Servrarna hjälper också till under tider med hög handelsvolym. Plattformen använder också tvåfaktorsautentisering, eller 2FA, eftersom det fungerar som en andra säkerhetsnivå mellan en angripare och kundernas inloggningar, lösenordsändringar, skapande av API-nycklar (Application Programming Interface) och uttagsbekräftelser. 2FA används med Google Authenticator på Android- och Apple-enheter, och den används även med den fysiska säkerhetsnyckeln med hjälp av FIDO Universal 2nd Factor (U2F).

Handelserbjudande – Vad är tillgängligt?

Vi fann i vår Bitcoin Prime-recension att du kan handla med hundratals kryptovalutor, inklusive de mest omtalade Bitcoin, Ethereum, Dogecoin och Cardano, för att nämna några. Den här plattformen har en av de mest varierande mängderna digitala tillgångar att välja mellan på marknaden.

Kostnader för handel – vad är det som ingår?

Bitcoin Prime är känt för att ta ut avgifter på hela plattformen, men överlag är handelsavgifterna antingen noll eller något litet, beroende på vad handlarens aktivitet är under de senaste 30 dagarna. Deras handelsavgifter är uppdelade i olika kategorier; en taker-avgift och en maker-avgift.

Taker-avgiften betalas när du lägger en order och tar bort likviditet från orderboken. Du debiteras 0,200 % av den ordern. Maker-avgiften betalas när du lägger till likviditet i orderboken genom att placera en limitorder under det fastställda köppriset och över det fastställda säljpriset. Du debiteras 0,100 %.

Handelsvillkor – Hur ser de ut?

I likhet med många andra online-börser äger du inte kryptovalutamyntet utan snarare en token. Bitcoin Prime erbjuder dock en kall plånbok offline för att lagra din kryptovaluta när du vill behålla den. Vi rekommenderar ändå att du tittar på separata kryptoplånböcker för ökad säkerhet och kontroll. Bitcoin Prime fortsätter dock att lägga till nya digitala tokens på börsen som är tillgängliga för handel.

Produktsammanfattning – En bra plattform för kryptohandel

Sammantaget har Bitcoin Prime ett brett utbud av digitala tillgångar att välja mellan för att diversifiera din kryptoportfölj. Antag att du vill öva dina affärer innan du sätter in riktiga pengar. I så fall kan du använda demobörsen för att uppmuntra korrekt utförande av order och minimera antalet handelsavgifter.